2016.02.16.

Interkulturális kompetenciafejlesztés a rendészeti- és a szociális-, ill. civil- területen dolgozók számára

A rendészeti területen dolgozó szakemberek és a segítő szakmákban dolgozó szakemberek is nagyszámú, különböző szociális, kulturális hátterű emberrel kerülnek kapcsolatba mindennapi munkájuk során. Munkájuk egyrészt nagy nyitottságot és odafigyelést igényel, másrészt pont ezeket nehezítik a munkával járó óhatatlan feszültségek és a lelki igénybevétel. Ez nem csak belső konfliktusokhoz vezethet, hanem a munkájuk eredményességének kárára is válhat.

Dátum: 2016. február 25-26., március 10-11., április 7-8.

leggomb.jpg

Képzésről:

A képzés célja a szakemberek interkulturális kompetenciájának fejlesztése, hozzásegítve őket ahhoz, hogy a kulturális különbségekből eredő konfliktusokat könnyebben megértsék és feloldják, képesek legyenek a kulturális sokszínűségből fakadó lehetőségek és előnyök felismerésére és hasznosítására is.

A korábbi sikeres tapasztalatainkra építve idén is együtt szervezzük a rendészeti- a szociális- és a civil területen dolgozók számára a képzést, fele-fele arányban, így a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék a másik területen dolgozók tapasztalatait, azokat egymással is megvitathassák, kapcsolathálózatukat sokszínűen bővíthessék.

A képzés tematikájának fő vezérfonala az interkulturális kompetencia fejlesztését célzó gyakorlatok mentén 3 nagy tematikus egységre is osztható; a bevándorlás, a roma kultúra és a szegénység témakörére fűzve a képzési elemeket. A képzésbe a témakörökben érintett tapasztalati szakértőket is bevonunk.

Részletes információk a rendészeti területen dolgozóknak

Részletes információs a szociális területen dolgozóknak

A képzés nyelve: magyar

Minimum csoportlétszám: maximum 20 fő

Jelentkezés módja: Az elektronikusan elérhető jelentkezési lap kitöltése mellett a rendészeti területen dolgozóknak ki kell tölteni a BM Továbbképzési Igazgatóság elektronikus felületén megtalálható regisztrációt is.

A képzés a BM által támogatott, az a rendészeti területen dolgozók számára ingyenes. A szociális- és civil területen dolgozók a képzési jelentkezésük elfogadása után 3.000.-Ft, azaz háromezer forint, vissza nem térítendő regisztrációs díj befizetésével tudnak részt venni a képzésen.

A képzésben való részvétel feltétele a jelentkezési lap hiánytalan kitöltése. A beválogatásánál figyelembe vesszük az egyéni motivációt és érdeklődést is, ezért kérünk mindenkit, hogy az erre vonatkozó kérdésekre is fordítsanak figyelmet.

Képzés sikeres elvégzésének feltétele:

Tanúsítványt és igazolást a képzés sikeres elvégzéséről azok kaphatnak, akik képzés teljes ideje alatt (3*2 nap) folyamatosan jelen voltak (megengedett maximális hiányzás a 6 napos képzés alatt max. 5 óra).

A képzés, előreláthatólag, minden nap reggel 9-től délután 5 óráig tart. (a képzés időtartama a képzés során változhat)

Jelentkezés lap a rendészeti területen dolgozók számára: http://tinyurl.com/hbq8qtx

Jelentkezési lap a szociális- és civil területen dolgozók számára: http://tinyurl.com/hwd5x6c

Kapcsolat és jelentkezés: Németh Andrea (tel.: (06 1) 413 6517), e-mail:trainings@artemiszio.hu

Akkreditációs adatok:

Rendészeti területen dolgozók képzése

Cím: INTERKULTURÁLIS KOMPETENCIAFEJLESZTÉS A RENDÉSZETI TERÜLETEN DOLGOZÓK SZÁMÁRA

Minősítő szervezet(ek): Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság Továbbképzési igazgatóság

Kód: 13 M 2014 2397

Továbbképzési pontérték: 48

Szociális területen dolgozók képzése

Cím: KOMMUNIKÁCIÓS ÉS KONFLIKTUSKEZELÉSI KÉSZSÉGFEJLESZTŐ TRÉNING INTERKULTURÁLIS KÖRNYEZETBEN DOLGOZÓ SZOCIÁLIS SZAKEMBEREKNEK

Minősítő szervezet(ek):nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Képzési Igazgatóság

Azonosító szám: S-05-051/2013

Továbbképzési pontérték: 35

komment

Címkék: aktuális rendészet interkulturális képzés szociális terület

süti beállítások módosítása