2014.06.24.

DÉT – szakértői képzéssorozat

Hogyan épül fel a képzés-sorozat?

A DÉT-szakértői képzéssorozat négy, egymásra épülő képzési modulból épül fel. Az egyes képzési modulok különállóak, a sorrendben következő képzést csak az azt megelőző képzési modul sikeres elvégzésével lehet megkezdeni. A DÉT-szakértői minősítést mind a négy képzési modul sikeres elvégzése után kap a résztvevő. Az egyes képzési modulok önmagukban is elégségesek a módszer kereteinek, alkalmazott eszközeinek és módszertanának megismeréséhez; azok – saját tevékenységi körbe való – adaptációjához. A teljes képzés 1 évig tart.

A képzési elemek elméleti előadásokból, interaktív gyakorlati feladatokból, illetve szakmai gyakorlati programokból állnak.

dét_képzés.jpg

Kiknek ajánljuk a képzést?

A képzést ajánljuk mindazon állami-, civil- és forprofit szektorban dolgozó szakembernek, akik munkájuk során emberek személyes fejlesztésével, kompetencia-felmérésével, illetve tanácsadásával foglalkoznak. A résztvevővel szemben elvárt alapkövetelmények a felsőfokú végzettség mellett a fent felsorolt tevékenységi területen szerzettett legalább 1 éves szakmai tapasztalat.

Miből állnak az egyes képzési modulok?

  1. DÉT – alapozó képzés

A négy napos (2+1+1) napos képzés során a résztvevő a következő – DÉT-felméréshez szükséges – kompetenciákat sajátíthatja el:

- személetmód

- újszerű módszer és eszköz használata

- speciális interjútechnika

- kompetencia és munkaerő-piaci integrációval összefüggő ismeretek

  1. Szakmai gyakorlat 1.

Egy DÉT felvétel 3, ill. 4 hét alatt történik. A szakmai gyakorlaton alapuló képzési blokk során mindenki részt vesz egy személy teljes DÉT-felvételén, DÉT-asszisztensi feladatokat ellátva. A képzés elején és végén egy napos csoportos nyitó-, és tapasztalati összegzés történik. A képzés sikerességét a DÉT-felvételt vezető DÉT-szakértők minősítik.

  1. DÉT – képzés haladóknak

A 3 napos képzés elméleti és gyakorlati alapot nyújt a DÉT4 szakmai gyakorlathoz, valamint a DÉT során alkalmazott interjútechnikákat fejlesztik a résztvevők, coaching során alkalmazott interjútechnikákkal összevetve.

  1. Szakmai gyakorlat 2.

A második szakmai gyakorlaton alapuló képzés során a résztvevő – DÉT-szakértő asszisztálása mellett – végigvezeti egy személy teljes DÉT-feltérképezését. A képzés elején és végén egy napos csoportos nyitó-, és tapasztalati összegzés történik.

A képzések képzési modulonként akkreditáltak. Az ideális résztvevői létszám képzésenként 12-20 fő.

Kapcsolattartó: Németh Andrea

E-mail: andrea.nemeth@artemisszio.hu

Vezetékes telefon: +36 1 413 6517

Mobil telefon: +36 70 420 7362

komment

Címkék: Digitális Életpálya Térkép DÉT

süti beállítások módosítása