2016.04.05.

Interkulturális kompetenciafejlesztés a rendészeti- és a szociális területen dolgozók számára

A rendészeti területen dolgozó szakemberek és a segítő szakmákban dolgozó szakemberek is nagyszámú, különböző szociális, kulturális hátterű emberrel kerülnek kapcsolatba mindennapi munkájuk során. Munkájuk egyrészt nagy nyitottságot és odafigyelést igényel, másrészt pont ezeket nehezítik a munkával járó óhatatlan feszültségek és a lelki igénybevétel. Ez nem csak belső konfliktusokhoz vezethet, hanem a munkájuk eredményességének kárára is válhat.

A képzés célja a szakemberek interkulturális kompetenciájának fejlesztése, hozzásegítve őket ahhoz, hogy a kulturális különbségekből eredő konfliktusokat könnyebben megértsék és feloldják, képesek legyenek a kulturális sokszínűségből fakadó lehetőségek és előnyök felismerésére és hasznosítására is.

rendor.JPG

A korábbi sikeres tapasztalatainkra építve idén is együtt szervezzük a rendészeti és szociális területen dolgozók számára a képzést, fele-fele arányban, így a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék a másik területen dolgozók tapasztalatait, azokat egymással is megvitathassák, kapcsolathálózatukat sokszínűen bővíthessék.

A képzés tematikájának fő vezérfonala az interkulturális kompetencia fejlesztését célzó gyakorlatok mentén 3 nagy tematikus egységre is osztható; a bevándorlás, a roma kultúra és a szegénység témakörére fűzve a képzési elemeket. A képzésbe a témakörökben érintett tapasztalati szakértőket is bevonunk.

A hat napos képzés dátumai: 2016. április 28-29.; május 12-13. és május 16-27.

A képzés nyelve: magyar

Minimum csoportlétszám: maximum 18 fő

Jelentkezés lap a rendészeti területen dolgozók számára: http://tinyurl.com/jaz7fqu
Jelentkezési lap a szociális területen dolgozók számára: http://tinyurl.com/jzpdstp

Kapcsolat és jelentkezés: Németh Andrea, Mobil: +36 70 420 7362, e-mail:trainings@artemiszio.hu; andrea.nemeth@artemisszio.hu

Akkreditációs adatok:

Rendészeti területen dolgozók képzése
Cím: INTERKULTURÁLIS KOMPETENCIAFEJLESZTÉS A RENDÉSZETI TERÜLETEN DOLGOZÓK SZÁMÁRA
Minősítő szervezet(ek): Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság Továbbképzési igazgatóság
Kód: 13 M 2014 2397
Továbbképzési pontérték: 48

Szociális területen dolgozók képzése
Cím: KOMMUNIKÁCIÓS ÉS KONFLIKTUSKEZELÉSI KÉSZSÉGFEJLESZTŐ TRÉNING INTERKULTÚRÁLIS KÖRNYEZETBEN DOLGOZÓ SZOCIÁLIS SZAKEMBEREKNEK
Minősítő szervezet(ek):nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, Képzési Igazgatóság
Azonosító szám: S-05-051/2013
Továbbképzési pontérték: 35

komment

Címkék: aktuális képzés rendészet interkulturális képzés szociális terület

süti beállítások módosítása