2015.02.18.

Perspektíva program - közös célok, közös távlatok

Hol látjuk a problémát?

A magyarországi munkanélküliség meghaladja a 10%-ot, a fiataloknak pedig több mint 28%-a volt munkanélküli 2012-ben. Eközben bizonyos területeken munkaerőhiány tapasztalható.

A munkaerő kínálat és kereslet azért nem találja meg egymást, mert

- Az ország földrajzilag is kettéosztott, a nagyobb beruházások nyugaton találhatók, míg keleten sok a hátrányos helyzetű térség, ahol újratermelődik a munkanélküliség.

- A fiatalok - mint ahogy a magyarok általában - nem mobilak, nem szívesen változtatnak lakhelyet. A hátrányos helyzetű fiatalok még az átlagnál is kevésbé mozgékonyak.

- A hátrányos helyzetű fiataloknál sokszor hiányoznak azok a szociális és kommunikációs készségek, amik a sikeres munkakereséshez, munkavégzéshez kellenek: negatív önképük van, nem elég kitartóak, nem megfelelően kommunikálnak.

perspektiva.jpg

Hol látjuk a megoldást?

Perspektíva programunkkal abban segítünk a szabad munkaerőnek és a vállalatoknak, hogy egymásra találjanak. Olyan készségekkel vértezzük fel a fiatalokat, amelyek megkönnyítik az elhelyezkedésüket és munkahelyi beilleszkedésüket és a vállalatokat is felkészítjük a hátrányos helyzetű fiatalok fogadására.

Mit teszünk ezért?

 Szakmai gyakorlattal egybekötött mobilitás programokat szervezünk szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak azért, hogy egy számukra ismeretlen, új helyen helyt állva erősítsék képességeiket és ráébredjenek arra, többre képesek, mint amit korábban képzeltek magukról. A szakmai gyakorlatra való felkészülés során egyéni és csoportos képzést biztosítunk számukra saját fejlesztésű Digitális Életpálya Térkép módszerünk alkalmazásával, amely a kompetenciák feltérképezésén túl javítja az önismeretet és a kommunikációs képességeket.

Mit ajánlunk a vállalatoknak?

 A vállalatok olyan szakképzet fiatalokat várhatnak tőlünk, akik képesek a problémákkal való megküzdésre, az együttműködésre és a továbbtanulásra, egyszóval nem esnek ki a munkahelyükről az első nehézséggel való szembesülés után. Olyan vállalatokat keresünk, amelyek anyagi, természetbeni vagy szakmai támogatással, esetleg szakmai gyakorlati hellyel kívánják segíteni a „PERSPEKTÍVA, Közös célok–Közös távlatok” című programunkat.

Egy fiatal patronálása a program idejére 600.000 Forintba kerül. 2015-re az a célunk, hogy a mobilitás élményén keresztül legalább 20 fiatalt segítsünk hozzá a munkaerőpiacra való belépéshez

Amennyiben programunk felkeltett az érdeklődését, kérjük vegyél fel velünk a kapcsolatot:

kapcsolattartó: Szántó Diana, elnök
e-maiI cím: diana.szanto@artemisszio.hu
telefon: (061) 413-6517, 0670 321 3078

A programról szóló tájékoztató anyag innen letölthető.

komment

Címkék: mobilitás CSR Perspektíva

süti beállítások módosítása