2014.08.06.

MOMAP Mobilitási tanácsadás

Kompetencia feltérképezés és tanácsadás a sikeres mobilitási élményekért…

Kinek hasznos a MOMAP Tanácsadás?

Interkulturális mobilitásban résztvevőknek, azaz olyanoknak akik:

- tervezik, hogy hosszabb időt külföldön töltenek,
- jelenleg külföldön élnek,
- hosszabb külföldön való tartózkodás után visszatértek hazájukba,
- magasabb végzettséggel fognak rendelkezni, vagy már most magasabb végzettségük van, mint a szüleinek, közeli rokonainak.

A mobilitás történhet országhatárokon belül és kívül egyaránt, azaz beszélhetünk földrajzi értelemben vett helyzetváltoztatásról, vagy a társadalmi hierarchiában való feljebbjutásról.

momap.jpg

A MOMAP tanácsadás célja

A kultúrák közötti mozgás velejárója a megszokott környezetből való kiszakadás és egy új kulturális közegbe való fokozatos beilleszkedés. Mindez változásokat hoz az önkép, az önmeghatározás, az attitűdök és viselkedésmódok terén, valamint új készségek, kompetenciák elsajátításával jár.

Viszont a kulturális határok átlépése önmagában nem elegendő az interkulturális tanuláshoz, a tapasztalatok tényleges tudatosításához, hiszen az új helyzetek általunk eddig nem ismert kihívások elé állítanak bennünket, melyekre sok esetben nincsenek kész megoldási stratégiáink.

Szakembereink abban próbálnak segíteni, hogy a mobilitásban lévők az előttük álló kihívások leküzdését tudatos, önreflektív tanulássá alakítsák. Fontos, hogy a résztvevők a számukra új kultúrákkal való találkozásukat pozitív élményként éljék meg, elégedettek legyenek, és hogy az őket érő kihívások, a velük történő változások készségeik, kompetenciáik és személyiségük fejlődését támogassa.

A MOMAP Tanácsadás felépítése

A speciális, egyéni tanácsadás a résztvevő kompetenciáinak felmérésével kezdődik.

Egy on-line teszt kitöltésén keresztül feltérképezzük azt az 5 általunk legfontosabbnak vélt kompetencia területet, melyek hatással vannak a sikeres mobilitási élmény megszerzésére (Motivációk, Identitás Orientáció, Interkulturális Készségek, Kihívások és Kapcsolatépítési Stratégiák).

A kérdőív kiértékelése után a résztvevők együttesen mérik fel a tanácsadóval, hogy melyek azok a területek, amelyek a sikeres mobilitási élmény megszerzéséhez elengedhetetlenek és ezt követően érdemes továbbfejleszteni.

A mobilitási tanácsadó, a résztvevővel kötött szerződés megkötését követően részben irányított interjú-technikák, egymásra épülő gyakorlatok és házi feladatok alkalmazásával segíti őket.

A tanácsadó a folyamat során - amely általában 6-8 alkalmat vesz igénybe (alkalmanként 1,5 óra) - a kifejezetten erre a célra fejlesztett kelléktárból választja ki az alkalmazni kívánt gyakorlatokat.

Térképezze fel mobilitását!

Ha külföldre készül, külföldön él, vagy épp most tért vissza külföldről...
Ha magasabb végzettségre vágyik, vagy már magasabb végzettsége van, mint a szüleinek…

Akkor töltse ki a MOMAP Online Kérdőívet és térképezze fel azokat a kompetenciáit, amelyek segíthetnek önnek egy sikeres mobilitási élmény megszerzésében.

A kérdőív ingyenes és a kitöltés után azonnali értékelést ad.

MOMAP kérdőív

MOMAP csoportos képzés mobilitásban résztvevőknek

Legyen MOMAP Tanácsadó!

MOMAP Tanácsadói Képzés

MOMAP ONLINE SURVEY

Kapcsolat: Komjáthy Zsuzsanna

e-mail: zsuzsanna.komjathy@artemisszio.hu

telefon:  +36 70 321-3078; +36 70 420 7362

komment

Címkék: MOMAP

süti beállítások módosítása