2014.06.30.

Interkulturális foglalkozások és workshopok diákoknak

A fiatalok interkulturális kompetenciafejlesztése szocializációjuk egyik alapvető eleme kell, hogy legyen. Fontos egyrészt a társaikkal, barátaikkal, rokonaikkal, környezetük más tagjaival való érintkezésük, az együttműködéseik, a konfliktusaik kezelése szempontjából, másrészt a saját identitásuk tudatosításának segítségével fejleszthető empátiás készség és nyitottság oldaláról is.

iskola.jpg

A képzések, illetve foglalkozások során az alábbi témák interaktív feldolgozását vállaljuk: a saját identitásuk tudatosítása és ezen keresztül a másikhoz való viszonyuk kapcsolata; a kulturális különbözőségek megértése, a kulturális különbözőségekre visszavezethető konfliktusok pozitív irányba való átfordítása, az empátia, az elfogadás és a kulturális nyitottság fejlesztése.

Alapítványunk rendszeresen szervez általános-, közép és felsőfokú intézményekben is interkulturális képzéseket; melyek az előzetes egyeztetések és igények függvényében állhatnak egyszeri alkalomból, illetve több alkalmas képzéssorozatból is. A képzéseinket és workshopjainkat elsősorban 10-18, illetve 19-24 éves diákoknak és hallgatóknak ajánljuk, azok pontos tematikáját előzetes egyeztetés alapján az iskolák, a megrendelők igényeihez szabjuk.

Az ideális csoportlétszám 12-20 fő, ennél nagyobb osztályok esetében csoportbontást javaslunk.

Kapcsolat: Németh Andrea

e-mail: andrea.nemeth@artemisszio.hu

telefon:  +36 70 321-3078; +36 70 420 7362

komment

Címkék: oktatás interkulturális képzés iskolai foglalkozás

süti beállítások módosítása