2014.06.24.

Munkaerő-piaci integrációs képzéscsomag felnőtteknek

Mi a célja a képzéscsomagnak?

A komplex képzéscsomag célja, hogy a munkavállalás előtt, a munkaváltás közben álló, illetve a munkaerő-piacról hosszabb ideje kikerült emberek praktikus, kézzelfogható, aktuális ismereteket és tudást kapjanak ahhoz, hogy biztosabban és könnyebben el tudjanak helyezkedni .

dét_munka.jpg

Mennyi ideig tart a képzéscsomag megvalósítása:

Egy képzéscsomag 3 hónapig tart.

Milyen modulokból épül fel a képzéscsomag?

1. Alapozó képzés, melynek célja a csoporton belüli közösség kialakítása, a kompetencia-fogalom gyakorlati hasznosságának megismertetése, felvezetés, bevezetés a következő programelemekhez és az egyéni DÉT-interjúkhoz.

2. Egyéni DÉT-felmérés; a szolgáltatáscsomag központi eleme. A modul során elkészítjük minden résztvevő személyes DÉT-térképét (melyről bővebb információt az egyéni DÉT felmérés blog-pont alatt olvasható). A kapott eredmények az programcsomag összes további elemében hasznosításra kerülnek.                    

Csoportos képzési modulok:

3. Önéletrajz és motivációs levél írás, mely során a résztvevők gyakorlat-orientált tréning során megismerjék a CV- és motivációs levél írás alapjait, elkészítsék saját önéletrajzukat

4. Állásinterjú tréning során a résztvevők megtapasztalják az állásinterjúkon releváns szempontokat és értékeket (mind az állásinterjú készítők, mind az álláskeresők szemszögéből), kipróbálják magukat – egymás segítségével – az állásinterjúkon előforduló különböző szituációs helyzetekben.

Egyéni képzési modulok:

5. A Szakmai tapasztalatszerző programban a fejlesztési tervben meghatározott fejlesztési terület alapján a résztvevő szakmai tapasztalatot szerezhet olyan helyen, ahol szakmai ismereteket/készségeket, illetve olyan kompetenciákat fejleszthet, melyek beazonosításra kerültek az DÉT-fejlesztési tervben meghatározott lépések során. A program személyenként 2-4 hétig tart.

6. Egyéni állásinterjú szimuláció, ahol egy-egy résztvevővel két HR szakember készít interjút, arra a területre és speciális munkakörre vonatkoztatva, ahová a tanuló a DÉT-Térképe alapján leginkább motivált elhelyezkedni), melyet megbeszélés (visszajelzés, tanácsadás, értékelés) követ a DÉT szakértő jelenlétével. A cél, hogy a résztvevők egyénileg megtapasztaljanak egy állásinterjú-helyzet; praktikus visszajelzéseket és tanácsokat kapjanak a szereplésükkel kapcsolatosan az interjút készítő szakemberektől.

7. Tanúsítvány átadása az egyéni kompetenciákról (DÉTPass) és szakértői visszajelzések adása, ill. résztvevői értékelések gyűjtése. A program lezáró eleme, mely során a résztvevő hivatalos dokumentumot kap a teljes programcsomag alatt is fejlesztett kompetenciáiról, egyéni visszajelzéseket kap a velük foglalkozó szakemberektől, illetve a program további fejlesztése érdekében a működtetők is visszajelzést, javaslatokat kapnak a tanulóktól.

Kiknek ajánljuk a képzéscsomagot?

A programot minden, a munkavállalás előtt, munkaváltásban éppen résztvevő, illetve a munkaerő-piacról hosszabb ideje kiszoruló személyek, illetve a velük kapcsolatban álló intézmények és szervezetek számára ajánljuk.

Az ideális csoportlétszám 12-18 fő.

A képzéscsomag megvalósításával kapcsolatosan előzetes egyeztetés szükséges.

komment

Címkék: Digitális Életpálya Térkép DÉT

süti beállítások módosítása